Menu Sluiten

Kinderdagverblijf – Werking

Het kinderdagverblijf biedt dagopvang voor kinderen van 0 tot 3 jaar en heeft een vergunning voor 41 kinderopvangplaatsen. We werken in kleine leefgroepjes om de familiale sfeer zoveel mogelijk te benaderen. Elke leefgroep wordt begeleid door één of meerdere kinderverzorgsters. Er is een leefgroep baby’s, een leefgroep kruipers en een leefgroep peuters.

Door uw kindje aan onze opvang toe te vertrouwen geeft u te kennen dat u een stuk van uw opvoedkundige taak en verantwoordelijkheid met het kinderdagverblijf wilt delen. Tijdens uw afwezigheid zullen we goed voor uw kind zorgen, zodat u met een gerust hart naar het werk kan vertrekken in het besef dat uw kind in goede handen is. We doen dit graag in nauw overleg met u, want u bent en blijft de voornaamste opvoeder.

De dagdagelijkse afstemming op de momenten waarop u uw kindje komt brengen en afhalen, wordt daarom ondersteund en aangevuld via een heen- en weerboekje. De verantwoordelijken en de kinderverzorgsters zijn steeds bereid een antwoord te geven op uw vragen. Als ouder heeft u toegang tot de lokalen waar uw kind verblijft. Er wordt ook jaarlijks een bijeenkomst voor de ouders georganiseerd.

Als kinderdagverblijf volgen we alle wettelijke verplichtingen om voor een veilige opvang te zorgen. Elk kind moet zich zowel op psychisch als fysiek vlak veilig voelen. Om elke dag opnieuw een veilige opvang aan te bieden voeren we een preventiebeleid dat een maximale veiligheid en gezondheid van alle kinderen nastreeft. Zo nemen we allerlei maatregelen om te verhinderen dat er zich ongevallen zouden voordoen of dat er bepaalde ziekten en gezondheidsproblemen zouden voorkomen.